Rothuizen Architecten

door | jun 8, 2023 | Nieuws

Al bijna 90 jaar is Rothuizen Architecten en Adviseurs bezig met het organiseren, vormgeven en bouwen van de wereld om ons heen. Dat doen we vanuit een maatschappelijke betrokkenheid, met respect voor de context en met een blik op de toekomst. Wij maken plekken die goed gebruikt worden, nu en in de toekomst. Met aandacht gemaakt, verankerd in de omgeving en mooi om te zien.

De missie van Rothuizen is: Het initiëren, ontwerpen en realiseren van duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken met een ruimtelijke component.

Rothuizen is in 1930 opgericht door Arend Rothuizen in Middelburg. Daarna is het bureau meerdere malen gefuseerd met regionale architectenbureaus. Omdat opdrachtgevers van buiten Zeeland steeds vaker een beroep op de architecten en stedenbouwkundigen van Rothuizen gingen doen, werd in 1997 een vestiging in Breda geopend. Het team van Rothuizen bestaat uit circa 30 medewerkers. Het bureau is geworteld in Zuid-West Nederland maar is landelijk actief met advies, ontwerp en de realisatie van projecten in de gebouwde omgeving.

Vanaf 2016 werken we met een aantal collega’s vanuit verschillende disciplines in de Brouwtoren. We werken aan verschillende projecten met erfgoed, stedenbouw, woningbouw, zorg en onderwijs. Het bevalt ons goed op deze plek, dichtbij het station en een gebouw met een verhaal. Het verhaal van de trap bijvoorbeeld: De trap loopt niet op alle lagen even lekker en tegenwoordig zou zo’n trap ook niet meer goedgekeurd worden. Destijds was het functionele proces leidend in de verdiepingshoogtes en de trap is er per verdieping op aangepast. Dit verhaal vertellen we graag, als onze opdrachtgevers staan uit te hijgen.

In Breda hebben we aan verschillende projecten gewerkt. Zoals ons voormalige kantoor aan de Lunet, Het zorgcentrum Leystromen aan de Lage Kant in Brabantpark en het vorig jaar opgeleverde appartementencomplex de Belcrumpoort naast het station, waarvan we de bouw vanuit ons raam konden volgen. Op dit moment zijn collega’s volop bezig met de uitwerking van de aanbouw voor het Bouw- en Techniekcentrum aan de Noordelijke Randweg. Landelijk zijn we als architect betrokken bij de restauratie van de Domtoren in Utrecht en op dit moment in Zeeland bezig met verschillende circulaire projecten, die we ook zelf uitvoeren.  

https://rothuizen-architecten.nl/